Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enecters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.




Wird geladen ...
Foto Beschreibung Preis
Eten-en-drinkebn-in-de-Middeleeuwen.-Verhalen-en-recepten Eten en drinkebn in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten
Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten Dik Delfsma Hardcover, 106 pp. 2017 Dik Delfsma is geen kok, maar kookt uit passie. Is geen historicus, maar geschiedenis is zijn intere...
Klicken Sie hier für weitere Informationen
25,00
Pro Stück
Anzahl:
Kookboek-van-de-Gouden-Eeuw Kookboek van de Gouden Eeuw
In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
9,95
Pro Stück
Anzahl:
A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time

Klicken Sie hier für weitere Informationen
17,50
Pro
Anzahl:
A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time

Klicken Sie hier für weitere Informationen
17,50
Pro
Anzahl:
Food-and-Drink-in-Archaeology-4 Food and Drink in Archaeology 4
Food and Drink in Archaeology 4 Wendy Howard, Kirsten Bedigan, Ben Jervis  Paperback, 176 pp. The papers given at this conference range over many historic and prehistoric periods as well a...
Klicken Sie hier für weitere Informationen
38,50
Pro Stück
Anzahl:
Puntneuzen-en-Kersenpitten Puntneuzen en Kersenpitten
​​​​​​​Verhalen en recepten uit de keuken van Jeroen Bosch 
Klicken Sie hier für weitere Informationen
27,50
Pro Stück
Anzahl:
Cooking-and-Dining-in-Tudor-and-Early-Stuart-England Cooking and Dining in Tudor and Early Stuart England
This book combines an account of the cookery with a close look at the practical arrangements, the kitchens and dininghalls, where that food was cooked and consumed.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
46,75
Pro Stück
Anzahl:
The-Medieval-Cook The Medieval Cook
From the chefs in the great medieval courts and aristocratic households catering for huge feasts, to the poor peasant wife
Klicken Sie hier für weitere Informationen
30,00
Pro
Anzahl:
Tasting-the-Past Tasting the Past
The recipes are linked by introductory text, explaining the development of cooking in Britain through the ages.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
19,50
Pro
Anzahl:
Vorstelijk-Tafelen-in-Nederland Vorstelijk Tafelen in Nederland
Onze Vaderlandse Kookgeschiedenis.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
28,25
Pro Stück
Anzahl:
Kastelen.-1001-fotos Kastelen. 1001 foto's
U vindt hierin de grootste, mooiste en bekendste kastelen en nog vele andere, die gebouwd zijn tussen de Oudheid en onze tijd, overal ter wereld.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
7,99
Pro Stück
Anzahl:
Health-and-Healing-from-the-Medieval-Garden Health and Healing from the Medieval Garden
The important role of medicinal plants in medieval science, art, culture, and thought, is the focus of this new collection.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
60,00
Pro
Anzahl:
Hoorn-Des-Overvloeds.-Zeven-eeuwen-eten-en-drinken-in-de-kunst Hoorn Des Overvloeds. Zeven eeuwen eten en drinken in de kunst
Met originele recepten.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
7,50
5,00
Pro Stück
Koken-met-liefde.-Zinnenprikkelende-verhalen-en-recepten-2300-vChr-2003-nChr Koken met liefde. Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr.
Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
9,95
Pro Stück
Anzahl:
Aen-Taefele-Zu-Tisch Aen Taefele / Zu Tisch
Essen und Trinken im Später Mittelalter. Die Kollektion Aad Penders. In Holländisch mit einer Zusammenfassung in Deutsch und Englisch, und gebreitete Katalog.
Klicken Sie hier für weitere Informationen
49,95
Pro Stück
Anzahl:
Sapor-Limitis-de-Smaak-van-de-Lomes Sapor Limitis, de Smaak van de Lomes
Romeinse recepten uit het gebied van Albania (Alphen aan de Eijn), Matilo (Leiden Roomburg) en Lugdunem (Katwijk).
Klicken Sie hier für weitere Informationen
24,50
Pro Stück
Anzahl:
Table-Settings Table Settings
The Material Culture and Social Context of Dining, AD 1700-1900. James Symonds (ed). Hardback. 192p (Oxbow Books 2010). Fernand Braudel famously observed that the 'mere smell of cookin...
Klicken Sie hier für weitere Informationen
45,00
Pro stuk
Anzahl:
Cooking-up-the-Past:-Food-and-Culinary-Practices-in-the-Neolithic-and-Bronze-Age-Aegean Cooking up the Past: Food and Culinary Practices in the Neolithic and Bronze Age Aegean
Christopher Mee and Josette Renard (eds.) (Oxbow Books 2007) This volume focuses on the ways in which the production and consumption of food developed in the Aegean region in the Neolithic an...
Klicken Sie hier für weitere Informationen
42,00
Pro stuk
Anzahl:
Feasting-with-the-Ancestors:-Cooking-through-the-Ages Feasting with the Ancestors: Cooking through the Ages
 Oswald Rivera Paperback, 277p, b/w figs (Sutton 2004)   This book is the Anglicised version of the American Pharaoh's Feast, with cups translated into grams and other measures o...
Klicken Sie hier für weitere Informationen
12,00
Pro stuk
Feeding-the-Roman-Army Feeding the Roman Army
Sue Stallibrass and Richard Thomas (eds) Paperback, 169p, b/w illus (Oxbow Books 2008) These ten papers from two Theoretical Roman Archaeology Conference (2007) sessions bring together a growing...
Klicken Sie hier für weitere Informationen
35,00
Pro stuk
   1  2