Boeken voor iedereen die wel eens 'iets anders' wil eten!
Voor re-enecters en anderen die wat dieper door willen dringen in een historische periode is het interessant om naast gegevens uit opgravingen en de geschiedenis ook eens te kijken naar het belangrijkste onderwerp uit het dagelijks leven: eten en drinken.
Lees onze kookboeken over tafelmanieren, diners aan het hof en het eten thuis, vanaf de Prehistorie tot aan de Nieuwe tijd.
Probeer een van de overgeleverde recepten, al dan niet aangepast aan de 21ste eeuw, zelf uit.




Loading...
Photo Description Price
Smaak!-een-heschiedenis-van-120-recepten Smaak! een heschiedenis van 120 recepten
Smaak! een geschiedenis van 120 recepten  Wittenberghe, A. Harde kaft.  Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk gevulde maaltijd vol kruidige anekdotes aan tafel! Sm...
Click here for more details
29,99
per unit
Quantity:
Geschiedenis-van-de-dorst Geschiedenis van de dorst.
Twintig eeuwen drinken in de Lage Landen
Click here for more details
7,90
per unit
Quantity:
Gourmandise-histoire-dun-péché-capital Gourmandise histoire d'un péché capital
Franstalig.
Click here for more details
27,15
per unit
Quantity:
Eten-en-Drinken Eten en Drinken
Verhalen over eten en drinken in beeld.
Click here for more details
9,00
per unit
Quantity:
Van-Piece-Montée-tot-Peche-Melba Van Piece Montée tot Peche Melba
een geschiedenis van het betere nagerecht
Click here for more details
10,00
per unit
Quantity:
Kochen-wie-die-Wikinger Kochen wie die Wikinger
Mit authentischen und nachempfundenen Rezepten. Eine Reise in die Vergangenheit die uns die Traditionen und Bräuche der Nordmänner lässt erleben.
Click here for more details
19,95
per unit
Quantity:
Gladiatoren-Kochbuch Gladiatoren Kochbuch
Aus Untersuchungen stellte sich heraus dass die grundlegende Ernährung der Gladiatoren unserer modernen Sporternährung meilenweit voraus ist.
Click here for more details
19,95
per unit
Quantity:
Eten-en-drinkebn-in-de-Middeleeuwen.-Verhalen-en-recepten Eten en drinkebn in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten
Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten Dik Delfsma Hardcover, 106 pp. 2017 Dik Delfsma is geen kok, maar kookt uit passie. Is geen historicus, maar geschiedenis is zijn intere...
Click here for more details
25,00
per unit
Quantity:
Kookboek-van-de-Gouden-Eeuw Kookboek van de Gouden Eeuw
In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta.
Click here for more details
9,95
per unit
Quantity:
A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time

Click here for more details
17,50
per stuk
Quantity:
Ancestral-Appetites.-Food-in-Prehistory Ancestral Appetites. Food in Prehistory
What did the prehistoric people eat, why they ate it and how researchers have pieced together the story of past foodways from material traces
Click here for more details
26,50
per stuk
Quantity:
A-culinary-journey-through-time A culinary journey through time

Click here for more details
17,50
per stuk
Quantity:
Food-and-Drink-in-Archaeology-4 Food and Drink in Archaeology 4
Food and Drink in Archaeology 4 Wendy Howard, Kirsten Bedigan, Ben Jervis  Paperback, 176 pp. The papers given at this conference range over many historic and prehistoric periods as well a...
Click here for more details
38,50
per unit
Quantity:
Koken-met-liefde.-Zinnenprikkelende-verhalen-en-recepten-2300-vChr-2003-nChr Koken met liefde. Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr.
Zinnenprikkelende verhalen en recepten 2300 vChr-2003 nChr.
Click here for more details
9,95
per unit
Quantity:
Puntneuzen-en-Kersenpitten Puntneuzen en Kersenpitten
​​​​​​​Verhalen en recepten uit de keuken van Jeroen Bosch 
Click here for more details
27,50
per unit
Quantity:
Cooking-and-Dining-in-Tudor-and-Early-Stuart-England Cooking and Dining in Tudor and Early Stuart England
This book combines an account of the cookery with a close look at the practical arrangements, the kitchens and dininghalls, where that food was cooked and consumed.
Click here for more details
46,75
per unit
Quantity:
Food-Cookery-and-Dining-in-Ancient-Times Food, Cookery, and Dining in Ancient Times
Alexis Soyer's Pantropheon.
Click here for more details
37,50
per unit
Quantity:
The-Medieval-Cook The Medieval Cook
From the chefs in the great medieval courts and aristocratic households catering for huge feasts, to the poor peasant wife
Click here for more details
30,00
per stuk
Quantity:
Tasting-the-Past Tasting the Past
The recipes are linked by introductory text, explaining the development of cooking in Britain through the ages.
Click here for more details
19,50
per stuk
Quantity:
Panis-Militaris:-Die-Ernährung-des-Römischen-Soldaten-oder-der-Grundstoff-der-Macht Panis Militaris: Die Ernährung des Römischen Soldaten oder der Grundstoff der Macht
With many colourful photographs of reconstructions Junkelmann examines transport, accommodation, cooking etc.
Click here for more details
36,00
per stuk
   1  2 3