(Artikelnr: 9789045027890)

Wildernis Woongebied en Wingewest 

Hacquebord L. 

Paperback. 272 pp. Atlas Contact 2015 

Voor de één is het een bijna ontoegankelijke ijswoestijn vol uitdagingen, voor de ander de plek waar grondstoffen en fossiele brandstoffen vandaan gehaald kunnen worden, en voor weer een ander is het poolgebied ook gewoon een gelukzalig woon- en leefgebied. De exploitatiegeschiedenis van de poolgebieden behoort tot een van de meest fascinerende hoofdstukken uit de geschiedenis van de mensheid.

Louwrens Hacquebord heeft vijfendertig jaar onderzoek gedaan naar de exploitatie van de poolgebieden. Hij beschrijft op basis van zijn expedities hoe de bewoners van het gebied door de eeuwen heen onder barre omstandigheden hebben overleefd. Hij vertelt van de jacht op walvissen en ijsberen, walrussen en zeehonden, hoe men steenkool uit de bevroren grond haalde en hoe men er tegenwoordig olie en gas wil winnen maar ook hoe natuurbeschermingsorganisaties de gebieden daartegen proberen te beschermen.

De combinatie van vakkennis, sappige anekdotes en persoonlijke betrokkenheid leveren een boeiende, zeer onderhoudend geschreven studie op.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 24,99
Aantal: Bestellen

Voorraad